Tein leipomossa perus pullataikinan. Hain ensin kulhot ja etsin raaka-aineet, joita olivat vesi, hiiva, maitojauhe, sokeri, suola, kananmuna, kardemumma, voi, vehnäjauho ja leipurin voima.
Tein taikinan kylmäleivonnalla eli pullat paistettiin vasta seuraavana päivänä ensin kaadoin kylmän veden pataan sitten lisäsin hiivan ja muut aineet viimeisenä voi ja vehnäjauho vaivasin taikinaa taikinakoneella lisäsin tarpeen mukaan vehnäjauhoa kunnes taikina ei ollut liian tarttuvaa. Kun taikinassa oli tarpeeksi sitkoa otin sen pöydälle ja annoin levätä vähän aikaa.
 |
Valmis taikina levossa
Sitten pyörittelin taikinasta Erika-pullanpyörityskoneella 60g painavia pullia pelleille ja laitoin ne kylmään.
Pullat menossa kylmään
Seuraavalla kerralla ne otettiin kylmästä ja laitettiin nousukaappiin niistä tehtiin erilaisia pullia esim. voisilmäpullia.
niitä paistettiin n. 15-20min 200 asteessa, jonka jälkeen ne vietiin myyntiin.
Resepti
1. 1000g vettä
2. 150g hiivaa
3. 100g maitojauhetta
4. 350g sokeria
5. 25g suolaa
6. 200g kananmunaa
7. 15g kardemummaa
8.450g voita
9. 2500g vehnäjauhoja
10. 25g leipurin voimaa
Työvaiheet
1. Hae kulhot.
2. Hae raaka-aineet
3.Sekoita aineet taikinakoneessa ja vaivaa taikinaa kunnes siinä on hyvä sitko.
4. Anna levätä 5min kylmäleivonnassa.
5. Pyörittele 60g pullia pellille Erikalla ja laita ne kylmään.
6. Seuraavana päivänä pullat laitetaan nousuun ja niistä tehdään erilaisia pullia.
7.Pullia paistetaan n.200 asteessa 15-20min. ajan, jonka jälkeen ne laitetaan myyntiin.
|
Hyvää tuli
VastaaPoista